Dropson

A jövő elektromágneses vízkezelő technológiája

Dropson vízkőképződés gátló termékcsalád

Klasszikus megoldás minőségi kivitelben

Hydrosoft ion-cserélős vízlágyító termékcsalád

Kiváló minőségű, olasz gyártmányú rézházas mechanikai szűrőcsalád, ami megvédi készülékeit a szennyeződésektől. Háztartási és ipari kivitelben is

MWF szűrők

Magyar gyártmányú mechankai szűrőcsalád, ipari megoldás minden körülményre

TMF szűrők
Slider

Technológia

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.

Az EMI a Dropson által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, mely egy innovatív koncepcióban egyesül, ötvözve az optimális vízkövesedés gátló teljesítményhez szükséges összes lényeges paramétert.

  • Gyárilag kalibrált kezelőcella az optimális folyadékáram / keménység teljesítményhez. (1. ábra)
  • Kezelés az örvénykamra által keltett turbulens folyadékáramban
  • Csúcsminőségű anyagok, melyek átengedik a mágneses hatásokat
  • CAS (számítógéppel segített kiválasztás) méretező szoftver a megfelelő készülék kiválasztásához

Megelőző és gyógyító hatás

A megelőző hatás

A lamináris vízáramot (1) turbulensé változtatja az örvénykamra (2). A többzónás elektronikus modul (3) vezérli a különböző mágneses impulzus generátorokat (4). Az impulzusokat speciális frekvencián generálják és közvetlenül a turbulens vízáramra (5) bocsájtják. A mágneses impulzusok és az örvénylésből származó kinetikus energia kristályosodást idéz elő a vízben szuszpendált kalcium és karbon ionok között. Az így képződő mikrokristályok egy nem lerakódó struktúrával rendelkeznek. Nem képesek megragadni semmilyen felületen, mivel már kikristályosodtak. Keresztüláramlanak a szerelvényeken anélkül, hogy lerakódnának és kiürülnek a csaptelepeken és csatornákon át (6).

A gyógyító hatás

Az EMI kezelés megtöri a víz kalcium-karbonát egyensúlyát az alábbiak szerint:

Ca(HCO3)2 > CaCO3 + H2CO3

Lefordítva ezt mindennapi szóhasználatba: Minden egy kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik. Ez a gyenge sav fokozatosan feloldja a szerelvényeken meglévő vízkövet.

Tippek és tanácsok

Maradvány

A víz mágneses mezőnek kitettség miatti kalcium-karbonát egyensúlyhiánya korlátozott ideig tart.

Tanulmányok (1) szerint bizonyos laboratórium körülmények között a mágneses mezőknek kitett víz hatásai 12 nap elteltével megszűnnek.

Gyakorlati szempontból a vízkövesedés gátló hatás 100 óra vagy 4 nap elteltével megszűnik. A Dropson javaslata szerint úgy kell méretezni a létesítményt, hogy a kezelt víz minimum 60%-t kiengedjék egy 24-48 órás időszak során. Egyébként egy visszakeringető kör kiépítése szükséges a Dropson rendszerbe való vissza visszajuttatáshoz.

Tippek

A Dropson vízkövesedés gátló rendszerek kivételesen hatékonyak olyan alkalmazásoknál melyek a teljesítményük határain belülre szabtak. Mint minden technológiánál fontos, hogy ne lépjék át azokat használatuk során. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, képviselőinkkel vagy tanácsadóinkkal, hogy meghatározza az igényeit. Javasoljuk, ragaszkodjon hozzá, hogy készülékét, legyen az hideg vizes vagy használati meleg vizes, a Dropson CAS (számítógéppel segített kiválasztás) szoftverrel tervezzenek meg a DTU 60.11 előírásai szerint.

Előnyök:

  • könnyen telepíthető
  • energia hatékony és karbantartásmentes – nincs só és egyéb vegyszer
  • értékes ásványi anyagok a vízben maradnék, de vízkő nem okoz többé problémát

Termékek

Dropson EMI 2500

Dropson EMI 4000

Dropson EMI 7500

Dropson EMI 8000

Dropson EMI 9000

Referenciák


VICHY FACTORY OF L´ORÉAL- L'oréal gyár
Reims region, the largest mosque in France
Oléron Loisirs 4*star camping France Charente-Maritime, in New Aquitaine
Cárnicas Embuena SL (Xirivella, Valencia)
Cárnicas Embuena SL (Xirivella, Valencia)
Magyarország Balatonfüred
Magyarország Mosonmagyaróvár
previous arrow
next arrow
Slider