Dropson

Technológia

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.

Az EMI a Dropson által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, mely egy innovatív koncepcióban egyesül, ötvözve az optimális vízkövesedés gátló teljesítményhez szükséges összes lényeges paramétert.

  • Gyárilag kalibrált kezelőcella az optimális folyadékáram / keménység teljesítményhez. (1. ábra)
  • Kezelés az örvénykamra által keltett turbulens folyadékáramban
  • Csúcsminőségű anyagok, melyek átengedik a mágneses hatásokat
  • CAS (számítógéppel segített kiválasztás) méretező szoftver a megfelelő készülék kiválasztásához

Megelőző és gyógyító hatás

A megelőző hatás

A lamináris vízáramot (1) turbulensé változtatja az örvénykamra (2). A többzónás elektronikus modul (3) vezérli a különböző mágneses impulzus generátorokat (4). Az impulzusokat speciális frekvencián generálják és közvetlenül a turbulens vízáramra (5) bocsájtják. A mágneses impulzusok és az örvénylésből származó kinetikus energia kristályosodást idéz elő a vízben szuszpendált kalcium és karbon ionok között. Az így képződő mikrokristályok egy nem lerakódó struktúrával rendelkeznek. Nem képesek megragadni semmilyen felületen, mivel már kikristályosodtak. Keresztüláramlanak a szerelvényeken anélkül, hogy lerakódnának és kiürülnek a csaptelepeken és csatornákon át (6).

A gyógyító hatás

Az EMI kezelés megtöri a víz kalcium-karbonát egyensúlyát az alábbiak szerint:

Ca(HCO3)2 > CaCO3 + H2CO3

Lefordítva ezt mindennapi szóhasználatba: Minden egy kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik. Ez a gyenge sav fokozatosan feloldja a szerelvényeken meglévő vízkövet.

Tippek és tanácsok

Maradvány

A víz mágneses mezőnek kitettség miatti kalcium-karbonát egyensúlyhiánya korlátozott ideig tart.

Tanulmányok (1) szerint bizonyos laboratórium körülmények között a mágneses mezőknek kitett víz hatásai 12 nap elteltével megszűnnek.

Gyakorlati szempontból a vízkövesedés gátló hatás 100 óra vagy 4 nap elteltével megszűnik. A Dropson javaslata szerint úgy kell méretezni a létesítményt, hogy a kezelt víz minimum 60%-t kiengedjék egy 24-48 órás időszak során. Egyébként egy visszakeringető kör kiépítése szükséges a Dropson rendszerbe való vissza visszajuttatáshoz.

Tippek

A Dropson vízkövesedés gátló rendszerek kivételesen hatékonyak olyan alkalmazásoknál melyek a teljesítményük határain belülre szabtak. Mint minden technológiánál fontos, hogy ne lépjék át azokat használatuk során. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, képviselőinkkel vagy tanácsadóinkkal, hogy meghatározza az igényeit. Javasoljuk, ragaszkodjon hozzá, hogy készülékét, legyen az hideg vizes vagy használati meleg vizes, a Dropson CAS (számítógéppel segített kiválasztás) szoftverrel tervezzenek meg a DTU 60.11 előírásai szerint.

Előnyök:

  • könnyen telepíthető
  • energia hatékony és karbantartásmentes – nincs só és egyéb vegyszer
  • értékes ásványi anyagok a vízben maradnék, de vízkő nem okoz többé problémát

Termékek

Dropson EMI 2500

Dropson EMI 4000

Dropson EMI 7500

Dropson EMI 8000

Dropson EMI 9000

Referenciák


VICHY FACTORY OF L´ORÉAL- L'oréal gyár
Magyarország Balatonfüred
Magyarország Balatonfüred
Dropson
previous arrow
next arrow
Slider