Dropson

Miért a Dropson?

A Dropson technológia egy hatékony és környezetbarát technológia, kis helyigényű, így könnyen beépíthetjük az otthonunkba, így elkerülhetjük a vízkő lerakódását. Mindezt úgy, hogy a víz összetételét nem változtatjuk meg semmilyen vegyszerrel. A rendszer karbantartásával sem kell törődnünk, csak az áramellátást kell biztosítanunk számára. Az energiafogyasztás elhanyagolható, valamint a termék minősége miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy EU-n belül készült terméket választottunk, mely minden fontosabb minőségirányítási szabványnak megfelel és a nemzetközi engedélyek mellett, magyarországi  engedéllyel rendelkezik, így megtalálható a nyilvántartásban.

A továbbiakban részletesen bemutatjuk a technológiát és a terméket, valamint a letöltések menüpont alatt számos hasznos információval és cikkel is segítjük megkönnyíteni a döntését, azonban ha kérdése van, szívesen segítünk a feltüntetett kapcsolatok bármelyikén.

Technológia

 

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.

Az EMI a Dropson által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, mely egy innovatív koncepcióban egyesül, ötvözve az optimális vízkövesedés gátló teljesítményhez szükséges összes lényeges paramétert.

– Gyárilag kalibrált kezelőcella az optimális folyadékáram / keménység teljesítményhez.

– Kezelés az örvénykamra által keltett turbulens folyadékáramban történik.

– Csúcsminőségű, élelmiszeripari anyagok, melyek átengedik a mágneses impulzusokat

– CAS (számítógéppel segített kiválasztás) méretező szoftver a megfelelő készülék kiválasztásához – kollégáink segítenek a technikai részletekben

A megelőző hatás

 

A lamináris vízáramot (1) turbulensé változtatja az örvénykamra (2), ezáltal a létrejövő kavargó vízáram jobban kezelhető. A többzónás elektronikus modul (3) vezérli a különböző mágneses impulzus generátorokat (4). Az impulzusokat speciális frekvencián generálják és közvetlenül a turbulens vízáramra (5) bocsájtják. A mágneses impulzusok és az örvénylésből származó kinetikus energia kristályosodást idéz elő a vízben szuszpendált kalcium és karbon ionok között. Az így képződő mikrokristályok egy nem lerakódó struktúrával rendelkeznek. Nem képesek megragadni semmilyen felületen, mivel már kikristályosodtak. Keresztüláramlanak a szerelvényeken anélkül, hogy lerakódnának és kiürülnek a csaptelepeken és csatornákon át (6).

A gyógyító hatás

 

Az EMI kezelés megtöri a víz kalcium-karbonát egyensúlyát az alábbiak szerint:

Ca(HCO3)2 > CaCO3 + H2CO3

Lefordítva ezt mindennapi szóhasználatba: Minden egy kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik. Ez a gyenge sav fokozatosan feloldja a szerelvényeken meglévő vízkövet.

Maradvány

 

A mágneses impulzusok által kezelt víz, a kalcium-karbonát egyensúly hiánya miatt, korlátozott ideig tart.

Tanulmányok (1) szerint bizonyos laboratórium körülmények között a mágneses mezőknek kitett víz hatásai 12 nap elteltével megszűnnek.

Gyakorlati szempontból a vízkövesedés gátló hatás 100 óra vagy 4 nap elteltével megszűnik. A Dropson javaslata szerint úgy kell méretezni a létesítményt, hogy a kezelt víz minimum 60%-t kiengedjék egy 24-48 órás időszak során. Egyébként egy visszakeringető kör kiépítése szükséges a Dropson rendszerbe való vissza visszajuttatáshoz.

Tippek

 

A Dropson vízkövesedés gátló rendszerek kivételesen hatékonyak azoknál az alkalmazásoknál, melyeknél a készüléket a megfelelő teljesítményre méretezték. Mint minden technológiánál fontos, hogy ne lépjék át határaikat használat során. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, képviselőinkkel vagy tanácsadóinkkal, hogy meghatározza az igényeit. Javasoljuk, ragaszkodjon hozzá, hogy készülékét, legyen az hideg vizes vagy használati meleg vizes, a Dropson CAS (számítógéppel segített kiválasztás) szoftverrel méretezzék meg a DTU 60.11 előírásai szerint..

Előnyök:

 

– Könnyen telepíthető

– Energia hatékony és karbantartásmentes – nincs só és egyéb vegyszer, nincs vízpazarlás

– Hatékony és környezetbarát technológia

– Értékes ásványi anyagok a vízben maradnék, de vízkő nem okoz többé problémát

Termékek

Dropson EMI 2500

Dropson EMI 4000

Dropson EMI 7500

Dropson EMI 8000

Dropson EMI 9000

Referenciák